ORDU / FATSA - Demirci İlkokulu

Mrt

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan ve toprağın her bir karışını kanlarıyla sulayarak bize bu cennet vatanı armağan eden şanlı ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyor, onları saygı ve şükranla anıyoruz."

Kas

Okulumuz ücretli öğretmeni iken Şanlıurfa İline sınıf öğretmeni olarak atanan Zühre ÇAKMAK ve yine Okulumuz Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni iken Perşembe Halk Eğitimi Merkezine Müdür Yardımcısı olarak atanan Cemil YILDIRIM öğretmetmellerimize vefa yemeği düzenledik.Öğretmetmenlerimize okulumuza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Nedayi ÖMEROĞLU gecenin anısına öğretmenlerimize plaket taktim etti.Arkadaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuz sınıf öğretmeni Cemil YILDIRIM 26 .10.2023 tarihinde okulumuzdan ayrılarak Perşembe Halk Eğitimi Merkezine Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.Öğretmenimize okulumuza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür eder yeni görevinde başarılar dileriz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ildeki okullarımızda Afete Hazırlık eğitimi ve tatbikatları planlanarak, icra edilmiştir.

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile toplumu afet riskine karşı önlem almaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1989 yılında başlamıştır. Her 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kararlaştırılmıştır.Deprem anı (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) uygulamaları, bina tahliyesi, binada mahsur kalan yaralı ve afetzedelerin ekipler tarafından kurtarılması ve toplanma alanında buluşma gibi senaryo ve faaliyetler icra edildi.

Ekm

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesi uygulanmaktadır.

Proje kapsamında Beslenme Ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi için okulumuz öğrencileri 27.09.2023 tarihinde kahvaltı programı düzenlendi.

Okulumuz, öğrencilerimizi sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olup sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemiştir.

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitmenlerin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.